2

KISA LONDRA TURU


LONDRA'DA GÖRÜLMESI GEREKEN YERLER

Londra'ya gelme nedeniniz ne olursa olsun hepimizin ortak noktalarindan biride gezilecek görülecek yerleri ziyaret etmektir.

Londra bu konuda gerçekten çok zahmetsiz bir sehir. Sabah 8 de evden çiksaniz nerdeyse görmeniz gereken yerlerin çogunu görüp öyle eve dönersiniz.

Örnegin gezintimize Hyde Parkla basladik diyelim, parkta bi iki tur atip kocaaaman kazlara ekmek verdikten ve yapay göl kenarlarindaki banklarin birine oturup günesin tadini çikardiktan sonra Oxford streete geçebilirsiniz, Zira Hyde parkin bittigi yerde oxford street basliyor :) Oxford street; sagli sollu büyük ve görkemli magazalarin bulundugu ünlü alis veris caddesi. Bayaa uzundur! Oxford circus dan sonrasi new oxford street diye geçer buraninda bi farki yoktur :) Oxford circusa geldikten sonra sagdaki genis caddeye dönersek Ünlü Piccadilly Circus a dogru emin adimlarla ilerliyoruz demek olur :)

Piccadilly circus da bir çok filimde gördügümüz bir meydan, isikli reklam panolarinin oldugu her daim cap canli piril piril bir yer :) Buralarda da elbetteki magazalar devam ediyor, circus'a açilan hangi caddeye girerseniz girin muhakkak pahali ve lüks markalarla karsilasirsiniz.

Piccadilly Circus'daki atli heykelin yanindan saga dönüp yolumuzu takip ettigimizde dogruca Trafalgar Square geliriz :) burasi da yasal gösterilerin yapildigi, konserlerin verildigi ve özel günlerde (yilbasinda, karnavallarda, festivallerde vb.) insanlarin toplandigi bir meydan. Çok büyük bir alani yok bence ama Londra'nin kalbinin attigi önemli noktalardan biri.

Meydanin hemen arkasinda National Gallery bulunmakta... Binlerce degerli eserin sergilendigi, girisi ÜCRETSIZ bir galeri. Dünyaca ünlü ressamlarin gerçek resimlerini görmek gerçekten heyecan verici, daha önce kitaplarda ya da belgesellerde duydugum gördügüm eserlerin pek çogunu burda görme imkanim oldu gerçekten benim için güzel bir tecrübeydi :) Geldiginizde bi görün derim :) Zaten yolunuzun üstü :)

Trafalgar Square da ki heykelin önünde uzanan yol ise, Hükümetle alakali her bi binanin bulundugu "Whitehall" dur. Buranin bana göre en görülesi yeri atli askerlerin bulundugu birim. Nöbet degisim seramonilerini izleyebiliyorsunuz ayrica askerin yanina geçip fotograf da çekinebiliyorsunuz :) Askerin konusmaya hakki olmadigindan bisey diyemiyor :) sadece silahini degistiriken hareket ediyor :) onun disinda put gibiler!

Atli askerleri de gördükten sonra yolumuza devam edersek az ilerde yolun sonunda ünlü Big Ben i ve Parlement House u görüyoruz. Buraya gelmeden önce bi noktayi es geçmeyeyim.Dedim ya bu cadde boyunca tüm devlet binalari bulunuyor. Bunlarin içinde elbetteki Bakanliklar binasi da var ve neden bilmiyorum buraya gelen turistlerin çok ilgisini çekiyor saatelerce önünde bekliyorlar halbuki hiç bi cazibesi yok, tahminime göre bi bakan çikarda görürüz ümidi tasiyorlar! Ama bakan degil Basbakan görseniz ne olur ki! Bu ülkede en fazla kraliçe görürsem heycanlanirim sanirim yoksa digerlerinden zaten bizde de var :)

Neyse konuyu dagitmayayim :) Yolun sonundaki Big Ben önünde de fotograflarimizi çekindikten sonra soldan yolumuza devam ediyoruz, aaa, bi de bakiyoruz daha 2 dakika yürümemisiz ki bi köprünün üstünde duruyoruz, altimizdan bulanik rengiyle ünlü Thames nehri ve karsimizda yine çok meshur "London Eye"

London Eye; Koskocaman bir dönme dolap. Bana göre çok da binilesi bisey degil, çünkü Londra'nin öyle kayda deger bi manzarasi yok, bence paranizi bosa harcamis olursunuz derim ama tabi siz bilirsiniz, karar sizin, eger binerseniz indikten sonra hakli oldugumu göreceksiniz :)

Sanirim bu kadar gezme bir gün için yeter :)

Ben size basta demistim, Sagolsunlar görülesi heryeri birbirine yakin yapmislar hiç tabanlariniz sismeden, geldiginize geleceginize pisman olmadan sehir turunuzu tamamliyabiliyorsunuz :)

Bu anlattigim yerleri yok ben yürüyerek gezmem bi gezdiren yokmu arabayla filan diyorsanizda hiç merak etmeyin sehir turu yapan çift katli, üst katinin üstü açik, kirmizi gezi otobüsleri var :) Pek tabi ücretini ödedikten sonra ayni anlattigim yerleri otobüs tepesinden de görebilirsniz. Fotograf çekilmesi gereken yerlerde söför yavasliyor merak etmeyin :) Ayrica olur a yagmur yagarsa, tur opratöründen seffaf yagmurlugunuzu temin edebilirsiniz :)

Bunca yeri bi günde gezdikten sonra bir gününüzü tabiki British Museum a, bir gününüzü dünyanin en büyük kütüphanesi olan "British Library" e, bir gününüzü de "Madame Tussaud" Bal mumu müzesine ayirdiktan sonra Londra maceramizi bitirmis oluyoruz :)

Uzaktan bakinca çok büyülü gibi görünsede içine girince o kadar da espirisi yokmus dimi :)

Arada elbette atladigim yerler olmustur, geldiginizde o bosluklari da siz doldurursunuz :)

Simdi geldi aklima :) mesela Piccadilly circus un neonlu isiklarinin arkasinda kalan çin mahallesi ve soho street gerçegi :)

Çin mahallesi tahmin ettiginiz üzre çin mali esyalarin satildigi ve lokantalarin oldugu kendilerine özgü bi mahalle ama Soho yu anlatmam lazim :) Burasi gerçekten özel bi yer :) Içinizde olan olmayan tüm çilginliklarinizi burda desifre edebilirsiniz.

Soho, ayıpçı gece clublarinin ve shoplarin oldugu, es cinsellerin barlarinin bulundugu siradisi bir yer. Tabiki burda göreceginiz tiplerde biraz sinirlari zorlayan cinsten... Dudak dudaga bir çift erkek görebilir, saygi duyup yolunuza devam edersiniz :) Burasi da böyle bi memleket... Herkese açik...

Saglicakla kalin...

2 Comments


Merhaba bloğunuz çok güzel belirtmeden geçmek istemedim,

Yardımınızı beklediğim konu ise İngiltere'ye kısa bir ziyaretim olucak 4 koca günümü gezi için ayırmayı düşünüyorum bu konuda bana tavsiyeleriniz ne olur?

Şimdiden tavsiye ve önerileriniz için teşekkür ederim.

Sibel


Merhaba,

Nazik iltifatlarınız için çok teşekkür ederim, elimden geldiğince yaşadıklarımı paylaşmaya gayret ediyorum :)

"Kısa Londra Turu" ve "Londra Turu" diye bir yazı yazmıştım orda bi kaç bişeyler anlatmıştım okursanız faydası olur sanırım... Ancak yine de muhakkak görmeniz gereken yerlerin bir listesini yapayım :)

1. London Eye
2. Big Ben
3. Hyde Park
4. Oxford Street ve Circus
5. Piccadilly Circus
6. Trafalgar Square
7. Tower Bridge
8. National Gallery
9. British Museum; Çok görülecek şey var en az yarım gün ayırmanız lazım :)
10. Madame Tussaud Mumya Müzesi; 1 Gününüzü alır
11. Greenwich Gözlem Evi; Sabah erkenden gidip görün, fotoğrafınızı çekinip gelin, merkeze biraz uzak olduğu için yarım gününüzü alır :)
12. Buckingham Palace

Bu saydıklarımın çoğunu zaten "Sightseeing Tour Bus" lar var, çift katlı kırmızı üstü açık tur otobüsleri. Ona binerseniz 1 günde bu saydıklarımın çoğunu görme fırsatınız olur :)
Fiyatı eğer yanlış hatırlamıyorsam 20-25 pound bişeydi.

Sanırım geriye 1 gününüz kalıyor:) Bu 1 günde de; sabah Londra Shoplarını akşam üstü ve gecesi de bol bol Londra publarını ve clublarını keşfedebilirsiniz :)

Eğer isterseniz günü birlik Oxford City ye ya da Cambridge e bile gidebilirsiniz... Tercih sizin :)

Sağlıcakla kalın... :)

Yorum Gönder

Copyright © 2009 "İNGİLTERE DE EĞİTİM" All rights reserved. Theme by Tiegma Group.