0

LONDRA TURU


LONDRA'DA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER (2)

"Kısa Londra Turu" başlıklı yazımda Londra'da görülmesi gereken yerler hakkında kısaca bahsetmiştim... Aklıma yeni yerler geldiği için eklemeler yapmak istedim, zira baya güzel yerleri atlamışım :(

"Tower Bridge" ile başlayalım. Adını pek tabi duymuşsunuzdur, yolu yelpaze gibi açılıp kapanan köprü :) Gerçekten görüntüsü çok hoş, tam fotoğraflık yani :) { Sitemin adının yazılı olduğu zemin fotosu tower bridge :) }

Diğer unuttuğum yer ki nasıl unuttum bilemiyorum :( "London Zoo" Londra Hayvanat Bahçesi; Çok güzel, büyük bir hayvanat bahçesi özellikle çocuklar için ilgi çekici, biz yetişkinler içinde öyle. 1 gününüzü buraya ayırın derim, zaten merkeze fazla uzak değil.

British Museum; Dünyaca ünlü eserlerin sergilendiği, girişi ÜCRETSİZ bir müze. Müze, resmen tarih kokuyor, her ülkeye ait önemli ve değerli eserler sergileniyor. Gelirde, burayı görmeden giderseniz çok şey kaybedersiniz.

British Library, Dünyanın en BÜYÜK KÜTÜPHANESİ. Hakikaten koskocaman, resmen başka bi yer gibi... Merkeze de çok yakın, muhakkak içine bi girin derim...

Alış-verişte "Yok,Yok!" Denen yer: SELFRİDGES :) Aklınıza gelen gelmeyen tüm markaların bulunduğu çok katlı alışveriş merkezi. Oxford streetin tam ortasında ve kesinlikle sosyetiklik göstergesi bi mağaza :) Gucci, Louis Vuitton, DKNY, Burberry, Armani, vb. bir sürü markanın shop larının olduğu bir yer işte :) Ayrıca belirtmeliyim ki Selfridges Vitrinleri gibi dizayn edilmiş-edilen başka bi vitrin daha hayatımda görmedim ben... Çok orijinaller çook... İnsanlar önünde fotoğraf çekiniyor vitrinlerin düşün yani :) o Kadar değişik :)

Bir diğer ünlü alış-veriş mağazası HARROD'S. Bu mağaza da aynı SELFRİDGES gibi büyük ötesi büyük, pahalı mı pahalı ama çok kaliteli ve orijinal ürünleri olan, vitrinleri yine bana göre tasarım harikası, girilesi, gezilesi bide alış-veriş yapılası tam kızlar için bir yer... Buraya girdikten sonra tüm gününüzü burda harcayabilirsiniz. Öyle güzel ve değişik şeyler görüyorsunuz ki hiç çıkasınız gelmiyor, zaten mağaza çok şık ve pahalı bir semtte, hyde parkın hemen altında bizim Türk Konsolosluğuna da yakın :) Geldiğinizde muhakkak gelip görün, karşısında ki güzel cafelerin her hangi birinde de yorgunluk kahvenizi içip öyle evinize dönün derim :) (Benim favorim tabiki Starbucks, neden bilmiyorum ama bizim ülkedeki kadar pahalı değil, sanırım rakibi çok ondan olabilir:)

Greenwich Gözlem Evi :) Öyle telaşlı yazmışım gibi ilk London Turu yazımı :) bir sürü detayı atlamışım :) Yıllardır coğrafya kitaplarında okuduğumuz, "Dünaynın Sıfır Noktası" "Başlangıç Meridyeni" olan yer işte burda :) LONDRA'da :) Kocamaaaan bir park:) Tepesinde de sembolik bi dünya figürü, yerde metalden bi meridyen çizgisi var hepsi bu ama manzarası harika :) Parkın müzeleri, parkın hemen yanında "Greenwich Üniversitesi", biraz ilerisinde 02 Arena (Konserlerin verildiği milenyum dome da denilen ve yapımına dünyanın parasının harcandığı rivayet edilen hamam tasının ters çevrilmişi gibi görünen yer:) Çok güzel teşbih yaparım :)

St. Paul Cathedral'i; buranın da ünü, rahmetli Prenses Diana ile Prens Charles ın evlendiği kilise olması. Baya gösterişli ve büyük bir yer:)

Royal Albert Hall: Burası da Hyde Park'ın Kensington yakasına bakan tarafında çok ama çok güzel, büyük ve şaşalı bi konser salonu. Hani TV. lerde görürüz ya klasik müzik, opera vb. şeylerin yapıldığı salonları, işte aynen öyle bir yer. Tek kelimeyle "Muhteşem" bir yapı.

Millennium Dome (o2 Arena); Greenwich'den görünen dediğim koskocaman (Dünyanın en büyük dome'u olur kendileri) konser alanı. Dışardan görüntüsü yemin ederim beyaz bi tası ters çevirin, üstüne de bi kaç kürdan batırın aynı onun gibi :) Şaka bi yana gerçekten göz alıcı. Londra'da konser veren dünyaca ünlü tüm sanatçılar showlarını burda sergiliyorlar.

Şimdilik bu kadar geldi aklıma, zamanla daha çok gezip gördükçe paylaşmaya devam edeceğim :)

Sağlıcakla Kalın...

0 Comments

Yorum Gönder

Copyright © 2009 "İNGİLTERE DE EĞİTİM" All rights reserved. Theme by Tiegma Group.