0

LONDRA 'DA ADRES BULMA


Başlık biraz komiğinize gitmiş olabilir ama burda durumlar biraz farklı olduğundan açıklama gereksinimi duydum :)

Burdaki adresler gayet kısa bizim memleketteki gibi mahalle, cadde, bulvar sokak vs detayları yok, hatta sadece posta kodunuzu söylediğinizde hop diye adresiniz çıkıveriyor karşınıza, durumu daha da basite indirgemem gerekirse herhangi birine adres sorduğunuzda hemen size posta kodu nedir diye sorarlar :) Şimdi bunu anlatıyorum ki siz de buraya geldiğinizde diyelim ki bir adres arıyorsunuz, ne bileyim bi okul olur, bi gezecek görecek yer olur, bi müze olur, olurda olur :) Yapmanız gereken tek şey "google map"i açıp gideceğiniz yerin posta kodunu yazmak yanına bir de London yazdınız mı hop diye bulursunuz yolunuzu :)

"From here-To here" sayesinde bulunduğunuz yerden gitmek istediğiniz yere direction nınız hemen önünüze geliyor sizde böylelikle kimselere muhtaç olmadan yolunuzu buluyorsunuz :)
Burda yol sormak adeti pek yok sorsanızda dediğim gibi posta kodunuzu sorup ya tarif ederler yolu ne kadar biliyorlarsa ya da zaten bilmedikleri için sorry der geçerler :(

Bu posta kodu ile "Transport for London" da yine kimselere gerek duymadan kendi rotanızı çizebilirsiniz. Şöyle ki; Siteyi açınca göreceksiniz ki "Journey Planner" diye bir yer var. sağda. Üste kendi posta kodunuzu, alta gitmek istediğiniz yerin örneğin British Museum un posta kodunu giriyorsunuz, Planner size bir çok seçenek sunuyor, otobüs, metro, tren vb. siz size en uygun olanı seçip yolunuza çıkabiliyorsunuz.

Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır ya, işte böylelikle öğrenmiş oldunuz. Şimdi Londra'ya gelip yerleştiğinizde kendi gezi planınızı kendiniz çıkartabilirsiniz :) Bir de sakın kendinizi kötü filan hissetmeyin, "Yaa ben bi yeri bilmiyorum" diye. Çünkü buranın yerlisi halis mulis İngilizlerin bile arabalarında navigasyon aleti var, giriyorlar posta kodunu alet yönlendiriyor sağa dön sola dön, 200 metre git vs. gibi. Yani aktif google map ve tfl (Transport for London) kullanıcısı oluyorsunuz :)

Hepinize iyi gezmeler...

Sağlıcakla kalın... :)

0 Comments

Yorum Gönder

Copyright © 2009 "İNGİLTERE DE EĞİTİM" All rights reserved. Theme by Tiegma Group.