0

LONDRA'DA GÜNLÜK YASAM


LONDRA'DA GÜNLÜK YASAM

Londra'nin tasikardili nabzini tutmadan önce bi önceki yazimda es geçtigim bi konu dikkatimi çekti.

Londra'da görülmesi gereken yerlerden biri olan "Madame Tussaud" Bal mumu müzesi.

Avrupa yakasini izleyenleriniz bilir Burhan çok sik telafuz eder Tokatta beni "madam tuso" büyüttü diye... :) Sonra duydum mumya müzesi açmis diyoo ya :) isteo madam bu madam :) o müzede bu müze :)

Ünlü ve önemli kisilerin bal mumundan heykellerinin oldugu, girisi ücretli bir müze. Bileti kapidan almak yerine online alirsaniz yüzde 10 indirimden yararlanirsiniz. Kesinlikle müzeye erken saatte gidin! sabah 8-9 gibi, çünkü yaz-kis turist memleketi oldugu için Londra, müze önünde bayaa bi kuyruk oluyor. Hele ki ilkbahar ve yaz aylarinda :( Eger uzun süreli geliyorsaniz Londra'ya, kisin ziyaret edin madami derim :) en azindan insan yogunlugu az oluyor :)

Buraninda bana göre en heycan verici tarafi Atatürk'le Fotograf çekinme sansiniz olmasi :) Yillarca okudugumuz, hayrani oldugumuz büyük liderimizin tipkisinin aynisiyla hem de photo-shopsuz fotograf çekinme sansi herkese nasip olmaz!

Gezi turumuza nokta koyduktan sonra Londra'nin günlük yasamina deginebiliriz :)

Londra, 24 saat yasayan bir sehir. Rahatça gece disari çikabilirsiniz, etraf polis dolu:) güvenli yani, ee 24 saat otobüsler çalisiyor hem de en uzak noktalara kadar, yolda da kalma riskiniz yok :) Otobüsü 24 saat olan ülkede elbetteki taksilerde mesaide :) üstelik fiyatlari da çok uygun.

Siyah takislere "Cab" deniliyor. Klasik Ingiliz arabalari :) Geleneklerini yasatiyorlar hala ve her biseyleri orijinal :) trafikleri, elektrik prizleri, çift katli otobüsleri, atli askerleri vb. ile kendine özgülüklerinden ödün vermeyen bir ülke Ingiltere!

Cab'lerin disinda bir seçeneginizde özel taksiler. Bunlar normal arabalar, sadece ön ve arka camlarinda "Private Hire" yazan mavi bir etiket tasiyorlar. Aslinda bu araçlar sadece telefonla aranip çagirilinca çalisabiliyorlar, yasal olani bu yani :) Ancak firsat buldukça bu yasagi delip el kaldiran müsterilerede duruduklari oluyor, özelliklede gece yarisindan sonra :)

Londra Cuma ve Cumartesi geceleri inanilmaz derecede hareketlidir çünkü burdaki insanlarda "Pub" kültürü oldugundan ve aliskanliklariyla yasayan insanlar olduklarindan is çikisi 7-8 gibi Publara, gece yarisina dogruda clublara akarlar... Çogunlukla da gece, sabaha karsi 3-4 gibi sonlanir tabiki daha geç olanlari da var. Benim anlattigim ortalama saat :) Sabahin 4 ünde caddeler full insan dolu olur üstelik sik ve bakimli insanlarla pek tabi de SARHOS :) Malum Sarap kültüründen geldiklerinden, su yerine sarap tüketen insanlar olduklarindan eee aksam üstü içmeye baslayanlarin sabaha karsi hali ne olur varin siz tahmin edin :)

Bunca alkollü insanin oldugu yerde kavga hirgür kaza bela olmaz mi? Tabi ki olur ancak! Burda kavgaya karismak öyle göze alinacak bir konu degil. Londra kamera agi bakimindan dünyanin en gelismis sistemlerinden birine sahip. Sokagin basinda birine tokat atsaniz köse basina gelmeden polis ensenizde biter! Kesinlikle abartmiyorum, Her yer kamera oldugundan polisler elleriyle koymus gibi bulup çikariyorlar kaçani göçeni. Burda insan hayatina çok önem verilir, en ufak bir vak'a da dahi ekiple polis ve ambulans gelir, eger olmaz bir dar sokakta basiniza bi kaza gelse onda bile endise etmenize lüzüm yok! Bizim ülkedeki gibi transit minibüslü ambulanslar oldugu gibi normal arabali ve motorsikletli ambulanslarda var, ayni paralelde polislerde. Atli, Yaya, Bisikletli, Motorsikletli, Arabali vs. Her çesit polis var. Bu kadar çok milletin bir arada yasamasini saglamanin elbette bir bedeli var ve Londara da bu hakkiyla yapiliyor.

...

0 Comments

Yorum Gönder

Copyright © 2009 "İNGİLTERE DE EĞİTİM" All rights reserved. Theme by Tiegma Group.